eThesis

« Takaisin

Tekijät: Ellonen, Essi.
Nimeke: Lilly Kajanus-Blenner : suomalaisen harpunsoiton uranuurtaja / Essi Ellonen.
Julkaistu: Helsinki : Sibelius-Akatemia, 1994.
Ulkoasu: 21, [13] lehteä.
Kohdehenkilö: Kajanus-Blenner, Lilly - henkilöhistoria.
Asiasanat: muusikot - harppu - henkilöhistoria - Suomi
Huomautus:Kirjallinen työ.
Opinnäyte: Lopputyö : Sibelius-Akatemia, Solistinen osasto, 1994.

Tiivistelmä

Tiivistelmä: SuomiKirjallinen työni esittelee harpisti Lilly Kajanus-Blennerin elämää ja uraauurtavaa työtä harpunsoiton parissa Suomen musiikkielämässä.

Suoritettuaan perusteelliset musiikinopinnot ja harppudiplomin Pietarin keisarillisessa konservatoriossa sekä täydentäviä opintoja Pariisissa Kajanus-Blenner toimi Sibelius-Akatemian harpunsoiton opettajana aina harppuluokan perustamisesta vuodesta 1918 lähtien vuoteen 1956 asti. Kajanus-Blenner oli tärkeä vaikuttajahahmo omalla alallaan, ja käytännöllisesti katsoen kaikkien suomalaisten harpistien opettaja vuosisadan alkukymmeninä.

Kajanus-Blenner oli Suomalaisen Harppukvartetin perustaja ja hän konsertoi myös solistina.Hän työskenteli aluksi Jaltan ja Bakun sinfoniaorkestereissa ja Suomeen palattuaan Helsingin kaupunginorkesterissa.

Lilly Kajanus-Blenner oli persoonallinen ja värikäs henkilö, joka vaikutti suuresti myös pitkäaikaisen asuinpaikkansa Jokelan taidekasvatukseen ja kulttuurielämään 1920 ja 1930-luvuilla.

Työni perustuu arkistomateriaaliin, Lilly Kajanus-Blenneril1e kuuluneisiin nuotteiihin, 1ehtileikkeisiin ja musiikkiarvosteluihin sekä Kajainus-Blennerin omaelämäkerrallisiin muistiinpanoihin. Lisäksi apuna ovat olleet useat haastattelut. Kuva-aineistoa työhöni olen saanut mm. Helsingin kaupunginorkesterin arkistosta.

Liitteeksi olen laatinut luettelon Lilly Kajallus-Blennerin nuoteista Sibe1ius-Akatemiassa.

Saatavuustiedot Arsca-tietokannassa

KokoelmaSijaintiTila
Sib kirjasto, Avovarasto, Opinnäytteet, ei lainataSib Varasto Käsikirjasto 0.85 EllSaatavana

<<< Takaisin